B Biche

B-BLADIEBLA

FILFLA

fiflafifla islet

ph. PaulTGF

The other day we were at the Dingli cliffs and I gazed in wonder at a rock far, far, away – in the middle of the sea. I wish I had binoculars.

It’s a rock! It’s an island! Wait, it’s Filfla! Correct B – 10 points!

It is Filfla, but that’s not just a rock and neither an island. So what is it then? Small rocky islands are called islets. HA! Another lesson learned. He grabbed his camera with the GoGoGadget zoom-lens and captured the Filfla. I’m super in love with this photo because I finally got to see this islet closer.

Now I’m wondering; am I the only one who didn’t know the difference between an island and an islet?

Een paar dagen geleden waren we bij de Dingli cliffs om mijn grote hobby zee-staren in de praktijk te brengen. Een grote rots blokkeerde ‘t uitzicht wat ervoor zorgde dat ik eindelijk wist wat ik van de kerstman wilde hebben. Een verrekijker.

Ik gaf niet op en begon hardop te denken. Het is een rots! Het is een eiland! Ofnee, het is Filfla! Correct B – 10 punten!

Het bleek inderdaad Filfla te zijn, maar Filfla is niet een eiland en ook niet zomaar een rots. Dit kleine rotsachtige eiland worden islets genoemd – weer wat geleerd op m’n oude dag! Hij pakte zijn GoGoGadget zoom-lens en maakte een foto. Eindelijk kan ik hem van dichtbij bekijken, en dat zonder verrekijker.

Nu vraag ik me af; wist jij het verschil tussen island en islet?

 

Be fully focussed today,
XO

 

 

1 Comment FILFLA

Leave A Comment